Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie ‘Casa Ibiza’ – Linda van Rijn

24 oktober 2018Uitgever: Marmer | Categorie: Thriller | Aantal pagina’s: 256 | Jaar: juni 2018  | ISBN: 9789460683930

♥ Samenvatting // In het familiehuis op Ibiza vindt Anna een onbekende ketting. Is dit het spoor naar de nooit opgeloste dood van haar zusje…
Als niet lang na haar moeder ook de vader van Anna de Kee overlijdt, moeten zij en haar broer beslissen wat ze met de mooie vakantievilla van hun ouders op Ibiza doen. Anna besluit erheen te gaan om het huis klaar te maken voor de verhuur. Terwijl haar ex hun zoontje een week meeneemt naar Texel, gaat Anna met haar beste vriendin Ciska naar het eiland waar ze zo veel herinneringen heeft. Ze zijn druk met het huis, maar nemen ook de tijd voor de heerlijke strandjes, het lekkere eten en natuurlijk de feesten op Ibiza.
Tijdens het opruimen vindt Anna een ketting die ze niet kent. Die blijkt van Yara te zijn, haar zusje dat op haar negende verdronk in het zwembad van het vakantiehuis. De vondst brengt een stroom herinneringen teweeg en Anna zit ineens met vragen, die ze niet meer aan haar ouders kan stellen. In plaats daarvan komt ze terecht bij een oud-politieman die destijds betrokken was bij het onderzoek. Maar waar ze eigenlijk hoopt op geruststelling en antwoorden, leidt een serie vreemde gebeurtenissen alleen maar tot meer vragen.

♥ Mijn mening// 

  • Schrijfstijl: vlot, prettig en makkelijk te volgen
  • Verhaallijn: traag opgebouwde hoofdstukken, laatste hoofdstukken in een stroomversnelling qua spanning, enigszins spannende ontknoping  
  • Personages: diverse karakters, sympathiek, goed in te leven, vriendelijk
  • Algemeen: Niks mis met de schrijfstijl van Linda. Die is altijd zeer consequent namelijk prettig en vlot. Qua verhaal ging het voor mij toch iets te traag. Het duurde zeer lang voor er spanning in het verhaal kwam terwijl het toch echt een thriller is. Naarmate ik naar het einde las kom je wel meer te weten maar het kabbelt eigenlijk een beetje voort. De laatste pagina’s gaan in een stroomversnelling waardoor ik toch op het puntje van mijn stoel zat en het ook in een keer heb uitgelezen.  

♥ Mijn rating // ⭐⭐⭐☆☆

♥ Prijs// Paperback € 15,00 & Ebook € 9,99 

♥ Deze auteur schreef o.a.// Vakantievrienden, Viva Espana, Blue Curacao, Zeezicht, De jaarclub, Voetbalvrouwen,

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: