Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie ‘Onder de Italiaanse zon’ – Santa Montefiore

8 november 2018


Uitgever: Boekerij | Categorie: Roman | Aantal pagina’s: 400 | Jaar: april 2018  | ISBN: 9789402310382

♥ Samenvatting // Een Italiaanse kookcursus in een Toscaans palazzo heeft verstrekkende gevolgen

Als de achtenzestigjarige weduwe Evelyn een advertentie voor een kookcursus in een Toscaans palazzo ziet, boekt ze de reis zonder aarzelen. Iedereen in het gehucht in Devon waar ze woont is stomverbaasd: Evelyn is al veertig jaar haar dorp amper uit geweest. Vooral haar dochter Carina kan haar oren nauwelijks geloven. Om een oogje in het zeil te houden besluit ze mee te gaan, en ze neemt haar eigen zeventienjarige dochter ook mee.

De drie vrouwen reizen naar het adembenemend mooie stadje Colladoro, waar de mensenschuwe graaf Tancredi Bassanelli om financiële redenen zijn kasteeldeuren heeft geopend voor betalende gasten. Ondertussen heeft Evelyn een geheim. Lang geleden, toen Tancredi en zij nog jong waren, is ze daar al eens geweest. Terwijl ze zich alles weer levendig herinnert – de liefde die ze verloor en de tragedie die haar deed terugkeren naar Engeland – ziet ze dat de magie van Italië haar dochter en kleindochter ook niet onberoerd laat. Zo herontdekken ze de liefde, voor elkaar, voor het goede leven, en voor die ene.

♥ Mijn mening// 

  • Schrijfstijl: vlot, prettig, leest als een trein, beeldend, mooie zinnen, flashbacks, niet-chronologische vertelwijze, moeilijk weg te leggen, mooie dialogen 
  • Verhaallijn: goed opgebouwde hoofdstukken, romantisch, meeslepend, wendingen in het verhaal, ontroerend, toegankelijk, prachtig einde, diepgang, 
  • Personages: diverse karakters, sympathiek, goed in te leven, vriendelijk, karakters  uitgediept personages ontwikkelen zich in de loop van het verhaal, 
  • Algemeen: Mijn eerste Montefiore. In het begin moest ik wennen aan de bloemrijke omschrijvingen en de vele details aangezien het een beetje de vaart uit het verhaal haalt maar na verloop van tijd kon ik het zeer waarderen. Door de uitgebreide beschrijvingen waan je je in Italië, voel je de warme zon op je huid, ruik je de bloesems en geuren en hoor je de vogeltjes fluiten. Tevens voel je je zeer betrokken bij de hoofdpersonages. De schrijfstijl is zeer prettig en makkelijk te volgen ondanks de vele personages. Het verhaal zit goed in elkaar en bouwt lekker op al gaat het hier en daar soms wat traagjes maar dat komt het verhaal ten goede. Ondanks dat je weet dat het goed gaat aflopen leest het lekker en zal dit niet mijn laatste Montefiore zijn. Ik ben om.  

♥ Mijn rating // ⭐⭐⭐⭐

♥ Prijs// Paperback € 19,99 & Ebook € 12,99 

♥ Deze auteur schreef o.a.// Het gouden licht, Onder de ombu-boom, Villa Magdalena, De franse tuinman, Het vlinderkostje, De dochter van de imker, Fairfield park, In de schaduw van het palazzo

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: