Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie ‘Wanneer kun je beginnen?’ – Beck Dorey-Stein

14 mei 2019Uitgever: Boekerij | Categorie: Non-Fictie | Aantal pagina’s: 384 | Jaar: september 2018  | ISBN: 9789022583678

♥ Samenvatting // Een modern, waargebeurd sprookje vol drama, liefde & vriendschap – maar dan in het beroemdste kantoor ter wereld!

Beck is 25 wanneer ze in 2012 per ongeluk in het Witte Huis belandt. Ze is net in Washington DC komen wonen en probeert zo goed en zo kwaad als het gaat rond te komen. Tot ze op een dag online een vacature vindt die – funny story – een vacature blijkt voor stenograaf in het Witte Huis. Van de een op de andere dag maakt ze onderdeel uit van het eliteteam dat de president overal volgt, met een vast plekje in Air Force One.
Het Witte Huis omvat een compleet nieuwe wereld vol glamour, drama, intriges en protocollen, maar het blijkt ook gewoon een kantoor, met leuke en minder leuke collega’s. Beck beschrijft hoe ze de hele entourage leert kennen van Barack Obama, vriendschappen sluit en ook nog eens verliefd wordt op de rechterhand van de president die, net als zij, al bezet is.
Wanneer kun je beginnen? is het waargebeurde verhaal van een jonge vrouw die onwaarschijnlijke vriendschappen sluit, haar hart verpandt, haar stem ontdekt en leert wat er echt toe doet tijdens haar eerste échte baan. In het Witte Huis. OMG.

♥ Mijn mening// 

  • Schrijfstijl: redelijk vlot en prettig/makkelijk leesbaar 
  • Verhaallijn: origineel, romantisch, interessant/informatief, verrassend en humorvol 
  • Personages: diverse karakters, sympathiek, goed in te leven, vriendelijk, karakter hoofdpersoon redelijk uitgediept 
  • Algemeen: naar dit boek keek ik echt uit omdat ik enorm hou van politiek, zeker als het zich ook nog eens afspeelt in het witte huis. Als het dan ook nog vlot geschreven is en vol intriges zit ben ik een paar uur van de wereld (zoals bij voorbeeld bij de boeken: Mrs President en Top Secret, beide van Nicolle Wallace). Toch viel dit boek me ietwat tegen. Ondanks de prettige schrijfstijl kwam ik niet echt lekker in het verhaal. Het komt wat traag op gang waardoor de vaart uit het verhaal wordt gehaald. Dat gebeurt  ook halverwege het verhaal waardoor ik eigenlijk geen zin meer had om verder te lezen maar ondanks dat bleef ik toch doorlezen in de hoop nog wat smeuïgheid te lezen. Smeuïgheid genoeg maar dan met betrekking tot de mensen op de werkvloer niet zo zeer politiek gerelateerd. Maar ja het is dan ook geen thriller. Misschien had ik niet verwacht dat het echt een roman zou zijn. Als je daarvan houdt zit je goed. De hoofdpersoon is een lieve en slimme meid die misschien niet altijd de juiste keuze maakt en soms ook weer wel. Ze is een doorzetter en laat zich niet uit het veld slaan (petje af). Verder leest dit boek dus als een roman en zit er humor in. Kortom als je een beetje geïnteresseerd bent in het witte huis en wat zich daar op de werkvloer afspeelt is dit zeker een leuk boek. Wie wil er nou geen kijkje in de keuken van het Witte Huis?

♥ Mijn rating // ⭐⭐⭐

♥ Prijs// Paperback € 19,99 & Ebook € 12,99 

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: