Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Uitgever: Harper Collins | Categorie: Non-Fictie | Aantal pagina’s: 480 | Jaar: februari 2019  | ISBN: 9789402702569

♥ Samenvatting // Jasmijn Vink praat niet. Wel met haar hond. En met Elvis. Die zeggen namelijk niets terug en dat is fijn. Hoe kan het dat anderen wel weten hoe ze zich moeten gedragen? Dat mensen zich kunnen afsluiten voor alle prikkels, die ervoor zorgen dat haar hoofd implodeert?
Zondagskind neemt de lezer mee in de belevingswereld van iemand met Asperger. Met vallen en opkrabbelen leert Jasmijn hoe ze zich in sociale situaties staande kan houden.

♥ Mijn mening// 

  • Schrijfstijl: vlot, prettig, moeilijk weg te leggen 
  • Verhaallijn: realistisch, herkenbaar, toegankelijk, leerzaam, informatief  
  • Algemeen: Dit is een van de beste boeken die ik de laatste tijd heb gelezen. Niet alleen omdat het heel prettig las maar ook door het onderwerp: Autisme. Als je geen goed beeld hebt van wat het is, raad ik je absoluut aan dit boek te lezen. Er zijn inmiddels vele boeken geschreven, vooral informatief, maar dit boek steekt er voor mij met kop en schouders bovenuit en dat komt doordat dit onderwerp in een verhaal is gegoten zonder daar enorm ingewikkelde wetenschappelijke feitjes in te zetten. Ik heb van dit boek meer informatie gekregen dan alle boeken die ik gelezen hebt met dit onderwerp en daardoor een goed beeld gekregen van hoe iemand opgroeit en probeert te overleven in een samenleving waar asperger nog niet ‘bestond’ en waarin ‘anders zijn’ eigelijk niet is geaccepteerd. Dit boek leest heel prettig door de geweldige schrijfstijl. Het is een prachtig verhaal over een meisje in de jaren 70/80/90 die opgroeit met het feit dat ze weet dat ze ‘anders’ is. Vele mensen begrijpen haar niet en hebben geen idee hoe met haar om te gaan. Haar hond is haar rots in de branding en de enige die haar snapt.  Maar ook haar moeder laat haar zijn wie ze is. Je ziet haar opgroeien en op bloeien tot een prachtige vrouw maar die blijft worstelen met hoe anderen haar zien. Ik heb genoten van dit boek, gelachen maar ook een traan gelaten. Ik kan hem echt iedereen aanraden. Ook als je niet geïnteresseerd bent in Autisme. Schitterend geschreven. 

♥ Mijn rating // ⭐⭐⭐⭐⭐

♥ Prijs// Paperback € 12,95 & Ebook € 6,99 

♥ Deze auteur schreef o.a.// Stuk, Oversteken en Tegengif

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: