Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie ‘Het Rosie Project’ – Graeme Simsion

9 juli 2019Uitgever: Luitingh-Sijthoff | Categorie: Roman | Aantal pagina’s: 336 | Jaar: oktober 2010  | ISBN: 9789021015729

♥ Samenvatting // De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden.

Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.

♥ Mijn mening// 

  • Schrijfstijl: vlot, prettig en beeldend 
  • Verhaallijn: origineel, romantisch, grappig, geloofwaardig, verrassend, realistisch, herkenbaar, leerzaam en informatief
  • Personages: sympathiek, geloofwaardig, goed in te leven, vriendelijk, realistische karakters en personages ontwikkelen zich/groeien
  • Algemeen: Het eerste boek van een trilogie. Een roman waar je lekker voor in een stoel kruipt met een kop thee. Het verhaal is vergelijkbaar met ieder andere roman maar wat deze met kop en schouders boven de andere romans doet uitsteken is de hoofdpersoon. De hoofdpersoon Don heeft namelijk het syndroom van Asperger wat het boek direct interessant maakt vanaf de eerste pagina. Zijn logische redeneringen, de keuzes en lijstjes maakt dat je door wil lezen. Zijn soms wat onhandige opmerkingen en conclusies maakte me aan het lachen. Maar toch ook siepelde er af en toe wat emotie door. Momenten dat ik toch even moest slikken. Don is een zeer sympathiek persoon die je moet leren kennen om te begrijpen wat en vooral hoe hij het bedoelt. Door de geweldige beschrijving van Don en hoe hij in het leven staat, werd het een daadwerkelijk levend persoon, wat het voor mij moeilijk maakte om het boek weg te leggen. Ik wilde weten hoe het met hem verder ging. Kortom een mooi verhaal waar je ook nog iets van op steekt over Asperger, de ups en downs. Op naar het volgende boek ‘Het Rosie Effect’. 

♥ Mijn rating // ⭐⭐⭐☆☆

♥ Prijs// Paperback € 11,- & Ebook € 5,99

♥ Deze auteur schreef o.a.//  Het Rosie Effect, Het Rosie Resultaat, Camino.

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: