Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie ‘Just don’t mention it’ – Estelle Maskame

16 juli 2019Uitgever: Moon | Categorie: Young Adult | Aantal pagina’s: 448 | Jaar: november 2018  | ISBN: 9789048846573

♥ Samenvatting // De zeventienjarige Tyler heeft het goed voor elkaar. Hij heeft een eigen auto, een beeldschone vriendin, en is populair op school. Maar van binnen is Tyler gebroken. En hij doet er alles aan om dat voor de buitenwereld verborgen te houden. 

Tot die zomer waarin Eden in zijn leven verschijnt. Ze is direct, scherp en veel verleidelijker dan een stiefzus zou moeten zijn. Ze kijkt dwars door Tyler’s façade heen en ziet de kwetsbare jongen die hij eigenlijk is. En hoe closer Tyler en Eden worden, hoe meer de muur rondom Tyler afbrokkelt. 

In ‘Just don’t mention it’ verteld Tyler in zijn eigen woorden over zijn eigen pijnlijke verleden en zoektocht naar hoop en naar wie hij – in hemelsnaam – wil zijn.

♥ Mijn mening// 

  • Schrijfstijl: vlot, prettig, leest als een trein, beeldend, flashbacks, niet-chronologische vertelwijze en moeilijk weg te leggen
  • Verhaallijn: geloofwaardig, goed opgebouwde hoofdstukken, meeslepend, spannend,  ontroerend, verrassend, realistisch en schokkend, 
  • Personages: diverse karakters, sympathiek, goed in te leven, vriendelijk, realistisch, karakters uitgediept en personages ontwikkelen zich/groeien
  • Algemeen: Ondanks de hoeveelheid aan pagina’s heb ik dit boek achter elkaar uitgelezen. Het verhaal over Tyler intrigeerde me mateloos. Hoe ongelofelijk slecht kan een ouder zijn. Maskame schrijft op een zeer realistische manier hoe Tyler wordt zoals hij wordt. Met tranen in mijn ogen heb ik soms zitten lezen. Zeer aangrijpend. De vertelwijze is niet chronologisch. Het ene hoofdstuk is in het ‘heden’  en het andere is dus in de ‘verleden tijd’ en krijg je dus te lezen wat er nu met Tyler is gebeurt. Ondanks de gruwel kon ik mezelf nog maar net bedwingen om de ‘Heden’ hoofdstukken niet over te slaan en naar het ‘verleden’ te lezen. Helaas vond ik de ‘heden’ hoofdstukken ook erg hetzelfde als wat  Eden had meegemaakt maar dat komt omdat ik alle andere boeken al had gelezen en daarin zit dus weinig verschil tussen de twee hoofdpersonen. Wat dit boek erg goed en sterk maakt is dus de hoofdstukken in het verleden aangezien dit compleet nieuw is. Mooi verhaal en zeer pakkend. Knap gedaan en het lezen zeker waard.

♥ Mijn rating // ⭐⭐⭐⭐

♥ Prijs// Paperback € 15,- & Ebook € 9,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Did I mention I love you, Did I mention I need you, Did I mention I miss you, Did I mention it’s 10 years later?

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: