Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie ‘Lux 1: Obsidian’ – Jennifer L. Armentrout

23 juli 2019


Uitgever: Zomer en Keuning | Categorie: Young Adult | Aantal pagina’s: 404 | Jaar: juni 2017  | ISBN:

9789401913706

♥ Samenvatting // Wanneer Katy uit het zonnige Florida naar het zonnige West Virginia moet verhuizen, is ze verre van enthousiast. In het kleine dorp heeft ze niet eens internet wat voor deze die-hard boekenlogger dramatisch is. Ze besluit bij haar buren aan te bellen en leert de adembenemende, maar zeer onvriendelijke Daemen Black kennen. Wat Katy echter niet weet is, dat deze jongen, die ze vanaf dit moment volledig probeert te mijden, haar lot een totaal andere wending zal geven

♥ Mijn mening// 

  • Schrijfstijl: vlot, prettig, leest als een trein, beeldend, mooie zinnen 
  • Verhaallijn: goed opgebouwde hoofdstukken, origineel, romantisch, meeslepend, spannend, grappig en fantasierijk
  • Personages: diverse karakters, sympathiek,  ietwat te veel stereotypetjes, karakters  ietwat weinig diepgang, personages ontwikkelen zich/groeien, ietwat te veel stereotype (de foute vrouwen verslindende vrijgezel, de ietwat saaie boekenwurm) 
  • Algemeen: Dit is het eerste deel uit een serie van 5 plus een pre sequel. De boeken zijn niet los van elkaar te lezen. Ondanks dat de personages ietwat te stereotype zijn is het verhaal erg leuk. In de loop van het verhaal groeien de personages wel waardoor je ze beter leert kennen en iedereen erg sympathiek blijkt. Ook blijken sommige niet zo cru als ze zich voordoen. Het verhaal zelf is een romantisch verhaal waarin je vooral kennismaakt met de hoofdpersonen in dit eerste boek. Er gebeuren uit eindelijk wel een paar spannende dingen maar het is nog niet ‘op het puntje van je stoel’. Dit is ook meteen wat het verhaal sterk maakt dan een standaard ‘lovestory’, want je weet dus dat er veel meer gaat komen. De schrijfstijl van Armentrout is zeer prettig. Niet te veel details en zeker niet te veel personages. Het boek leest als een trein en ik kan niet wachten om het volgende deel ‘Onyx’ te lezen. 

♥ Mijn rating // ⭐⭐⭐☆☆

♥ Prijs// Paperback € 15,- & Ebook € 9,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Als morgen niet bestaat, Het probleem met voor altijd, Lux 2 Onyx, Lux 3 Opal, Lux 4 Origin, Lux 5 Opposition, Lux 0.5 Shadows, Wacht op mij,

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: