Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie ‘Lux 2: Onyx’ – Jennifer L. Armentrout

30 juli 2019


Uitgever: Zomer en Keuning | Categorie: Young Adult | Aantal pagina’s: 408| Jaar: juli 2018  | ISBN: 9789401913720

♥ Samenvatting // Daemon en Katy zijn onbedoeld met elkaar verbonden geraakt. Toch wil Daemon koste wat kost bewijzen dat hij echt iets voor haar voelt, terwijl Katy juist afstand van hem wil nemen. En trouwens, waarom zouden ze zich druk maken over wat er tussen hen is? Ze hebben wel wat belangrijkers aan hun hoofd. Daemon wordt gezocht door de autoriteiten, en als naar buiten komt dat Katy met hem verbonden is, gaan ze er allebei aan. Het zou het beste zijn als ze bij elkaar uit de buurt blijven. Maar dat is dan toch weer erg lastig, want Katy is voor Daemon aan het vallen. En hard ook.

♥ Mijn mening// 

  • Schrijfstijl: vlot, prettig, leest als een trein, beeldend, mooie zinnen 
  • Verhaallijn: goed opgebouwde hoofdstukken, origineel, romantisch, meeslepend, spannend, grappig en fantasierijk
  • Personages: diverse karakters, sympathiek,  ietwat te veel stereotypetjes, karakters  ietwat weinig diepgang, personages ontwikkelen zich/groeien, ietwat te veel stereotype (de foute vrouwen verslindende vrijgezel, de ietwat saaie boekenwurm) 
  • Algemeen: Dit is het tweede deel uit een serie van 5 plus een pre-sequel. De boeken zijn niet los van elkaar te lezen. Dat de personages wat stereotype zijn gaf ik al in mijn recensie over deel 1 aan. In dit verhaal leer je ze weer beter kennen en worden hun karakters uit gediept. We leren meer over de geschiedenis van een aantal personages wat de boel meer diepgang geeft en ze daadwerkelijk voor mij zijn gaan leven. De eerste 150/200 pagina’s kabbelt het een beetje voort en gebeurt er eigenlijk weinig. Daardoor was ik een beetje huiverig dat dit een teleurstellend deel zou worden. Maar gelukkig is er een ommezwaai en krijgt het verhaal opeens vaart en gaat het allemaal heel snel. Er gebeurt van alles waardoor het verhaal lekker body krijgt en het heel veel kanten op kan gaan. De cliffhanger is goed en doet mij direct naar de computer snellen om het volgende deel te bestellen.

♥ Mijn rating // ⭐⭐⭐⭐

♥ Prijs// Paperback € 15,- & Ebook € 9,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Als morgen niet bestaat, Het probleem met voor altijd, Lux 1 Obsidian, Lux 3 Opal, Lux 4 Origin, Lux 5 Opposition, Lux 0.5 Shadows, Wacht op mij,

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: