Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie ‘De secretaresse’ – Renee Knight

2 juli 2020

Uitgever: Ambo Anthos | Categorie: Thriller | Aantal pagina’s: 320 | Jaar: april 2019  | ISBN: 9789049807276

♥ Samenvatting // De secretaresse’ van Renee Knight, auteur van de bestseller “Disclaimer’, is een beklemmende thriller over obsessie, verraad en ultieme wraak. In de psychologische triller “De secretaresse’ stelt Renee Knight de vraag: wie heeft de meeste macht op kantoor? Degene die het hardst praat, er het beste uitziet, het rijkst is, degene die het meeste respect afdwingt? Of is het iemand als Christine Butcher: een bescheiden vrouw die in stilte getuige is van alles wat besproken wordt, elk geheim en elk gerucht? Iemand die onopvallend informatie inwint bij degenen voor wie ze werkt, degenen die enkel zichzelf zien? Er is een slechts een dunne lijn tussen loyaliteit en verraad, en als iemand als Christine Butcher tot het uiterste gedreven wordt, kan zij zomaar de gevaarlijkste vrouw op kantoor blijken…

♥ Mijn mening// 

  • Schrijfstijl: vlot, prettig, leest als een trein
  • Verhaallijn: goed opgebouwde hoofdstukken, origineel, spanning goed opgebouwd, goed plot 
  • Personages: diverse karakters, de een sympathiek en naïef en de ander minder vriendelijk en manipulatief, 
  • Algemeen: Sinds tijden weer eens een goed opgebouwd spannend boek gelezen (niet tenenkrommend maar net lekker). Aan het begin ietwat traag maar dat is nodig om je te laten inleven in de hoofdpersoon. Het einde is echt heel erg goed. De schrijfstijl is prettig en leest daardoor als een trein. Nergens te veel details en niet te veel personages. Heel leuk hoe de schrijfster je een kijkje in de keuken van een zeer toegewijde secretaresse laat mee kijken en uiteindelijk ook laat mee frustreren want hoe kan het dat je zelfs je huwelijk en je relatie met je dochter opzij zet voor je baas. Yep… heerlijk leesvoer. Hou je van een spannend verhaal, dan is dit zeker een aanrader. 

♥ Mijn rating// ⭐⭐⭐⭐

♥ Prijs// Paperback: € 20,99 & Ebook: € 9,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Het boek over jou (eerder uitgebracht onder de titel: Disclaimer)

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: