Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie ‘Anders gaat ook’ – Elise Cordaro

14 juli 2020Uitgever: Houtekiet | Categorie: Psychologie | Aantal pagina’s: 240 | Jaar: september 2019  | ISBN: 9789089247117

♥ Samenvatting // In ‘Anders gaat ook’ spreekt Elise Cordaro, een jonge vrouw met autisme en ADHD, over hoe ze omgaat met haar diagnoses, voor de lezers van Bianca Toeps’ ‘Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit’.
Elise Cordaro ontdekte pas op haar 27ste dat ze autisme en ADHD heeft. Aanvankelijk wuifden psychologen haar vraag om hulp weg. Ze zag er immers perfect normaal uit, had twee masterdiploma’s op zak en woonde al een tijdje alleen. Ze bleek een meester in camouflage. Door de jaren heen ontwikkelde ze strategieën voor de meest alledaagse dingen die voor anderen zo vanzelfsprekend zijn: studeren, werken, boodschappen doen, het huishouden, smalltalk… De diagnoses kwamen als een opluchting. Eindelijk had ze een verklaring waarom alles zoveel moeite kost en besefte ze dat ze het nog niet zo slecht deed.
In dit boek spreekt Elise openhartig over hoe ze omgaat met haar dubbele diagnose. Ze gunt ons een blik in haar belevingswereld en steekt lotgenoten een hart onder de riem met concrete tips, mind hacks en inspiratie om beter te functioneren met autisme en ADHD.

♥ Mijn mening// 

  • Schrijfstijl: vlot, prettig, leest als een trein 
  • Verhaallijn: goed opgebouwde hoofdstukken, origineel, herkenbaar, inspirerend, leerzaam, informatief
  • Algemeen: Wat een prettig boek om te lezen. Met name door de openheid die Elise geeft, haar schrijfstijl en de tips. Ik heb meerdere boeken gelezen en overal komen heel erg veel termen en schema’s etc aanbod. Hier wordt het heel erg bij de realiteit en ervaring gehouden van de schrijfster wat ik zeer verhelderend vond. Al die feitjes en studie’s, die geloof ik allemaal wel. Ik wil gewoon iemand die verteld hoe zij het ervaart waardoor ik me opeens een stuk menselijker voel. Ik heb vele momenten van herkenning gehad, wat een opluchting was. Zalig om te zien dat er meerdere mensen zijn die altijd met lijstjes werken en dingen tot in de puntjes uitzoeken voor ze op pad gaan. Helaas ook die vrienden hebben die zeggen. ‘Zie je nou, je hebt feest het overleefd, het viel allemaal best mee toch?!’ Pffff…. dat je niet dood gaat op een feest weet ik zelf ook wel. Het is meer de vermoeiende stressvolle weg naar zo’n ‘feest’. Dat ik daarna 2 dagen moet uitrusten/ontprikkelen snappen ze dan weer niet. Yep, ik ben er ook zo een. Maar is dit boek voor iedereen? Ja, dat is het zeker. Voor mensen die zelf het vermoeden hebben dat ze bij de ‘Club’ horen of mensen die ‘Clubleden’ in hun midden hebben is dit absoluut een aanrader. Alleen al omdat je ons dan misschien iets beter ‘begrijpt’.  Kortom een heerlijk boek met een zalige schrijfstijl.

♥ Mijn rating // ⭐⭐⭐⭐

♥ Prijs// Paperback € 19,99 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: