Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie ‘Naar de overkant’ – Santa Montefiore

23 juli 2020


Uitgever: Boekerij | Categorie: Roman | Aantal pagina’s: 384 | Jaar: maart 2020  | ISBN: 9789022583746

♥ Samenvatting // Marigold woont met haar man Dennis en hun jongvolwassen dochter Suze in een klein dorpje op het Engelse platteland, waar iedereen elkaar kent. Wanneer ook haar negentigjarige moeder bij hen intrekt, omdat ze te oud wordt om alleen te wonen, en hun andere dochter Daisy met een gebroken hart terugkeert uit Milaan, waar ze zes jaar heeft gewoond, lijkt de drukte Marigold een beetje boven het hoofd te groeien. Of is haar toenemende verstrooidheid aan iets anders te wijten? Terwijl haar dochters met moeite hun leven op de rails krijgen, ontspoort dat van Marigold steeds verder. Het lukt haar niet echt meer om haar winkel te runnen, het huishouden draaiende te houden en de aangekondigde bruiloft van Suze voor te bereiden – zaken waar ze normaal gesproken juist talent voor had. Juist op het moment dat ook Daisy de liefde opnieuw vindt, wordt de diagnose duidelijk. Meer dan ooit heeft Marigold de steun en liefde van haar familie nodig, maar zijn die wel in staat om de offers te brengen die dat van hen vraagt?

♥ Mijn mening// 

  • Schrijfstijl: vlot, prettig, leest als een trein, beeldend, mooie zinnen, moeilijk weg te leggen
  • Verhaallijn: goed opgebouwde hoofdstukken, origineel, romantisch, meeslepend,  ontroerend, realistisch
  • Algemeen: Wat een heerlijk geschreven boek. Ondanks het onderwerp heb ik uit in een sneltreinvaart uitgelezen. Ik kon niet stoppen. Santa schrijft erg beeldend waardoor je het idee hebt dat je werkelijk in Engeland langs de kliffen wandelt, dat je in het schildersatelier staat en dat je meekijkt hoe de hoofdpersonage de vogeltjes voert. Het verhaal is verdrietig maar ook mooi hoe de mensen om haar heen haar willen helpen. Het verhaal heeft me laten glimlachen maar ook ontroert. Dementie, alzheimer, verschrikkelijk. En toch was het een heerlij boek om te lezen. Alle karakters waren prachtig beschreven. Soms misschien iets te veel personages (mensen in het dorp) maar dat was natuurlijk nodig voor het verhaal. Kortom heerlijk boek als je even wil verdwijnen in Engelse landerijen. 

♥ Mijn rating // ⭐⭐⭐⭐

♥ Prijs// Paperback € 20,99 & Ebook € 9,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Het gouden licht, Onder de Italiaanse zon, Een liefde in Fairfield Park, Als de rododendron bloeit.

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: